Znamke

Znamke

Splošni Pogoji Poslovanja Spletne Trgovine Evanity 


Spletno mesto www.evanity.si je spletna trgovina, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.
Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Moj profil) oz. pridobi pravico do nakupa.

Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

 

Poštnina za dostavo znotraj Slovenije

EVANITY krije poštnino v vseh primerih ter za vse izdelke.
Osebni prevzem ni mogoč.

Cene in ažurnost podatkov


Vse cene so v EUR in ne vsebujejo DDV. (Evanity ni davčni zavezanec). Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Spletne cene veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine www.Evanity.si in hkrati za nakupe, ki niso namenjeni nadaljnji prodaji. Popusti se ne seštevajo. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.


Naročanje in rok dostave


Naročanje poteka po internetu 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Profil obiskovalca. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov evanity@banex.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu ter njegovo ime.

Naročeno blago prodajalec odpremi od dva do najkasneje v sedmih delovnih dneh.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga. 

To mora sporočiti pisno na naslov, 
Evanity, Eva Ban s.p., 
Oplotniška cesta 1A,
3210 Slovenske Konjice ali po elektronski pošti na naslov evanity@banex.si - blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla!!


Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.Reklamacije/stvarna Napaka

Kupec lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo v enem mesecu od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko uporabnik uporablja blago, odkar je bilo blago izročeno.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku enega meseca od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.


Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
- odpravi napako na blagu 
- blago z napako zamenja z novim brezhibnim 
- vrne plačani znesek.


Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

-  plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (brez dodatnih stroškov)
-  plačilo preko PayPala

 
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

 

Varovanje podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z registracijo na spletni strani www.evanity.si dovoljujete, da podjetje Evanity z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Evanity s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.Pritožbe in spori

Evanity s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s Evanity poveže telefonsko na telefonsko številko 041-725-183 ali po elektronski pošti na evanity@banex.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Evabity s.p se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zato si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


 
Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Evanity ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Evanity s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Avtorske pravice

Spletno mesto www.evanity.si je v lasti podjetja Evanity, Eva Ban s.p. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.


Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega sporocanja.